7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 soczysta gruszka na osobę
250 g cukru na 1 l wody (na syrop)
wanilia
lody waniliowe
jeżyny lub maliny
pokruszone migdały
bukiet świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie:

Zrobić syrop: zagotować wodę z cukrem i przekrojoną na pół laską wanilii. Obrać gruszki, przekroić na pół, wyjąć pestki, włożyć na kilka minut do gotującego się syropu. Wyjąć i ostudzić.

Przygotować pucharki z lodami, ułożyć połówki gruszki, polać zmiksowanymi jeżynami (lub malinami), posypać migdałami i udekorować kilkoma listkami mięty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 7/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW)
Sałatka owocowa z melona pepino i lodami waniliowymi (bez ograniczeń)
Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege)
Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege)
Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń)
Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód)
Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym (bez ograniczeń)
Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska)
Tarta z gruszkami (bez ograniczeń)
Chutney z gruszek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas