7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 soczysta gruszka na osobę
250 g cukru na 1 l wody (na syrop) wanilia lody waniliowe jeżyny lub maliny pokruszone migdały bukiet świeżej mięty do dekoracji Przygotowanie:Zrobić syrop: zagotować wodę z cukrem i przekrojoną na pół laską wanilii. Obrać gruszki, przekroić na pół, wyjąć pestki, włożyć na kilka minut do gotującego się syropu. Wyjąć i ostudzić.
Przygotować pucharki z lodami, ułożyć połówki gruszki, polać zmiksowanymi jeżynami (lub malinami), posypać migdałami i udekorować kilkoma listkami mięty.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka owocowa z morelami i gruszkami (wegańska & RAW)Sałatka owocowa z melona pepino i lodami waniliowymi (bez ograniczeń) Miszmasz owocowy czyli przecierana zupa z przewagą gruszek, jabłek i śliwek (lakto-wege) Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege) Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń) Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód) Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym (bez ograniczeń) Sałatka owocowa z ryżem i sosem śmietankowym (wegańska) Tarta z gruszkami (bez ograniczeń) Chutney z gruszek (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |