7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 l wodki lub spirytusu rozwodnionego do 42-45 st.
10 ziaren czarnego, świezo zmielonego pieprzu 1 gozdzik 3 duze bukiety swiezej miety (tylko liscie) 1m laska swiezej wanilii przekrojonej na pol 500 g cukru do zrobienia karmelu (1/3 szkl. wody) Przygotowanie:wlozyc liscie miety do alkoholu, dodac pieprz, gozdzik i wanilie.odstawic w chlodne, zacienione miejsce na 2 miesiace. po uplywie tego czasu zrobic syrop z cukru i wody (gotujac, nie mieszajac). ostudzic. przefiltrowac alkohol. uzyskac przezroczysty karmel (2 duze lyzki cukru na 1/3 szkl. wody, podsmazyc do otrzymania brazowego koloru. dodac do likieru, rozlac do butelek i odstawic na kilka tygodni.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:napój miętowy (wegańska+miód)Miętowe grzybki (wegańska) Tofuciki z sosem miętowym (lakto-wege) Deser bananowo-miętowy (wegańska) Mrożona miętowa kawa (wegańska) Kiwi w miętowym syropie (wegańska) Miętowe pralinki z awokado (wegańska) Miętowe puree z groszku (wegańska) Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód) Raita - indyjski dip miętowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |