7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg ziemniaków
1 mała szklanka mleka (zwykłego lub roślinnego) sól olej do smażenia Przygotowanie:Umyte ziemniaki ucieramy na tarce, zalewamy wrzącym mlekiem szybko mieszając, dodajemy sól do smaku. Na rozgrzany olej kładziemy łyżką ciasto, rozpłaszczamy je i smażymy z obu stron na rumiano. Doskonałe z chrzanem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Baba drożdżowa parzona (bez ograniczeń)Kawa parzona po turecku (wegańska) Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Tortilla (placki) (lakto-wege) Placki z kalarepki (ovo-wege) Kabaczkowe placki I (ovo-wege) Placek z jabłkami (wegańska) Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Placek ziemniaczany (wegańska) Placki z jabłkami (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |