7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz dyniowy

Pycha do naleśników! Ładnie wyglądają zwinięte jak krokiety.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dynia
słonecznik
sól
olej do duszenia
trochę wody
ew. dodatkowe przyprawy, np. papryka w proszku

Przygotowanie:

Dynię obrać, pociachać na kawałki, wrzucić na patelnię razem ze słonecznikiem, wlać odrobinę oleju, podlać troszkę wodą, posolić i dusić aż dynia będzie miękka. Ew. dodatkowo doprawić. Po uduszeniu smarować naleśniki i zajadać :)
Nadesłał(a) Kinga, dnia: 2002-08-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Wrzucam do schowka. Do naleśników bg pasuje mi. Dwie dynie jeszcze czekają. Mam nadzieję, że są dobre. Z wierzchu wyglądają ładnie.
Dana 2014-01-18 18:37:41.406

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto dyniowe (wegańska)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Gnocchi dyniowe (wegańska)
Ciasto dyniowe z bananem (wegańska+miód)
Dyniowe curry z pomidorami (wegańska)
Ciasto dyniowe z jabłkiem (bez ograniczeń)
Dyniowe gnocchi pełnoziarniste (wegańska)
Dżem dyniowo-jabłkowy (wegańska)
Placki dyniowo-zmieniaczane (ovo-wege)
Sos dyniowy z kurkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas