7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Aromatyczna surówka z kapusty z rzodkiewkami i melisą



Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1/2 niedużej główki białej kapusty
pęczek rzodkiewek
mała cebula
2 łyżki usiekanych listków melisy
łyżka usiekanej zielonej pietruszki
łyżka soku z cytryny
olej (najlepiej zimnotłoczony)
sól
pieprz
szczypta cukru (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy i posypujemy solą. Cebulę drobno siekamy, rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki.

Odciśniętą lekko kapustę łączymy z resztą składników, kropimy sokiem z cytryny i olejem, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem, mieszamy i lekko schładzamy. Przed podaniem posypujemy usiekaną natką.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-08-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska & RAW)
Surówka uśmiechnięta :) z kapusty, rzodkiewki, marchewki i jabłka (lakto-wege)
surówka z kapusty z kalafiorem, rzodkiewką i kukurydzą (wegańska)
Aromatyczna surówka z kapusty, papryki i selera (wegańska)
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewkami, ogórkiem, pomidorami i fetą (lakto-wege)
Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą (wegańska)
Surówka szejka - z pomarańczy i papryki z melisą i miętą (wegańska & RAW)
Surówka z rzodkiewki i granatu (wegańska)
Surówka z fenkuła i rzodkiewek (wegańska & RAW)
Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas