7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Masło orzechowe RogeraRoger: jak ktoś tęskni za masłem ;-) to najbliższe smakowo i też chyba najtłustsze z orzechów będzie masełko ze zmielonych orzechów brazylijskich. Pycha!
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:orzechy
woda olej zimnotłoczony, najlepiej z orzechów ew. słód/miód/cukier lub sól Przygotowanie:Weź orzechy załaduj do miksera (musi być dobry) i zmiel na pastę, jak jest za sucha to dodaj jakiegoś smakowitego oleju tłoczonego na zimno (najlepiej oleju z tych właśnie orzechów) oraz jakiś czynnik słodzący* ;-))), czyli może to być cukier albo lepiej słód i tyle wody, żeby to miało konsystencję taką jak lubisz - jak gęsta to wody prawie nic, jak mniej gęsta to trochę więcej ;-) Wodę najlepiej dodawać bardzo powoli - i za każdym razem miksować i patrzeć czy już jest taka gęstość jak chcesz.
* - jeśli chcesz zrobić masło na słodko. Jeśli wręcz przeciwnie, czyli ma to być wytrawna pasta taka jak np. tahini z sezamu - to zamiast cukru dodaj jakąś naturalną sól. Reszta bez zmian.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-07-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: roger (roger@ole.most.org.pl) z ircx.pl.polskavege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Masło orzechowe 4 (wegańska)Masło orzechowe z bananem (wegańska) Gofry na maśle orzechowym i mleku kokosowym (wegańska) Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska) Masło grzybowe (lakto-wege) Kapusta na maśle (lakto-wege) Masło szpinakowe (lakto-wege) ,,Masło" pomidorowe (wegańska) Masło z awokado z czosnkiem (wegańska) Zielone masło (ziołowe) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~janek 2011-10-09 13:39:36.312