7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szpinak z tofu w bułce tartej

Żaba: "Fajnie smakuje z ryżem (ale nie razem!!)".

Średnia ocena: [4.0 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szpinak (może być mrożony)
tofu
sól
inne przyprawy wg gustu
masło lub olej/oliwa do smażenia
bułka tarta

Przygotowanie:

W małym garnczku rozmrozić szpinak. Jak się rozpuści, dolać wody i włożyć dużą łyżkę masła [lub oleju/oliwy]. Pokrojone w kostki tofu zasmażyć w bułce tartej i wrzucić do szpinaku. Nie gotować za długo, bo wyjdzie breja gorsza niż ta wyjściowa. Doprawić do smaku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-07-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żaba z ircx.pl.polskavege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

potwierdzam, wychodzi przepyszne. robilem na swiezym szpinaku.
~tomasz 2019-12-08 16:34:37.789

To jest bardziej jak panierka. Ja mocze tofu w sosie sojowym, a potem obtaczam je w bulce tartej. Najlatwiej jest zrobic to w zamknietym pojemniczku potrzasajac nim. Po usmazeniu wychodzi jak na zdjeciu :)
ryfka 2010-02-08 18:05:53.456

Co to znaczy "zasmażyć w bułce tartej"? Opanierować, czy podsmażyć bułkę z tłuszczem i wrzucić do niej tofu?
~mimi 2010-02-08 16:49:24.022

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalarepka z bułką tartą (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)
Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska)
Szpinak z groszkiem i tofu-fetą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas