7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 bakłażany
2 cebule 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 ostra papryka kilka ząbków czosnku 4 pomidory kilka łyżek oliwy z oliwek 2-3 łyżki soli duży pęczek szczypiorku lub pietruszki szklanka wywaru z jarzyn pieprz, papryka, cukier (opcjonalnie) Przygotowanie:Baklazyany oczyscic, w odstepach co 1 cm odciac podluzne paski skorki, przeciac na pol, posypac sola i zostawic na kwadrans, nastepnie oplukac i osuszyc.
Cebule, papryki pokroisc w drobna kostke, przysmazyc na oleju wraz z siekanym czosnkiem i ostra papryka, nastepnie dodac obrane i oczyszczone pomidory, ziola, sol i pieprz i chwile dusic. Wypelnic farszem baklazany, reszte farszu polozyc na wierzch baklazanow, dodac wywar i wlozyc do nagrzanego piekarnieka na ok. pol godziny.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege)Nadziewane bakłażany (z ryżem i włoszczyzną) (wegańska) Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege) Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska) Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege) Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege) Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska) Papryka nadziewana mocno warzywowa i taka szaleńczo aromatyczna (lakto-wege) Bakłażan nadziewany ziemniakami z papryką, po hindusku (wegańska) Papryka nadziewana grochem i pesto z rukoli (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |