7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:440 ml mleka
220 ml wiórków kokosowych 220 ml (220 g) cukru (białego) 110 ml (75 g) mąki 55 ml (56 g) miękkiego masła 4 jaja 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie:Wszystko wrzucić do machiny albo bić ręcznie. Wlać do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, dość głębokiego, np. michy.
Piec w 180°C około godziny. Na wierzchu powinno być złote od tego kokosu. Będzie taki a'la biszkopt na dole, budyniowaty sos waniliowy w środku i wierzch kokosowo-chrupiący. Z chaosu (miksowania) wychodzi PORZĄDEK!!!!
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto kokosowe (bez ograniczeń)Banany w cieście kokosowym (wegańska) Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń) Paj z brukselką (bez ograniczeń) Ciasto kokosowo-jabłkowe z okary (wegańska) Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń) Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska) Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska) Ciasto kokosowe (bez pieczenia) (lakto-wege) Paj bananowo-makowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~gzozia 2010-11-21 18:24:48.963