7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kokosowy paj (ciasto)

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

440 ml mleka
220 ml wiórków kokosowych
220 ml (220 g) cukru (białego)
110 ml (75 g) mąki
55 ml (56 g) miękkiego masła
4 jaja
1 łyżeczka esencji waniliowej
1/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Wszystko wrzucić do machiny albo bić ręcznie. Wlać do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, dość głębokiego, np. michy.

Piec w 180°C około godziny. Na wierzchu powinno być złote od tego kokosu. Będzie taki a'la biszkopt na dole, budyniowaty sos waniliowy w środku i wierzch kokosowo-chrupiący. Z chaosu (miksowania) wychodzi PORZĄDEK!!!!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

biszkoptu na dole nie było (może za mało mąki - sypałam "na oko"), za to była przepyszna budyniowo-gumiasta masa. Świetne połączenie mięciuśkiej bazy i chrupiących wiórków. No i banalnie proste do przygotowania!
~gzozia 2010-11-21 18:24:48.963

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto kokosowe (bez ograniczeń)
Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Ciasto jabłkowo-kokosowe (bez ograniczeń)
Paj z brukselką (bez ograniczeń)
Ciasto kokosowo-jabłkowe z okary (wegańska)
Eki - ciasto z masą kokosową (bez ograniczeń)
Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska)
Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska)
Ciasto kokosowe (bez pieczenia) (lakto-wege)
Paj bananowo-makowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas