7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1 kg pomidorów
6 łyżek oliwy 200 g przyczerstwiałego czarnego chleba 1,5 l bulionu 10 ząbków czosnku pęczek bazylii sól pieprz Przygotowanie:Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki, włożyć do garnka, dodać 3 łyżki oliwy. Gotować na małym ogniu ok. 20 min., zmiksować i odstawić.
Chleb pokroić na kromki i podpiec, by miał złocisty kolor. Bulion wlać do garnka, zagotować, dodać pomidory, zmiażdżony czosnek, chleb, posolić i popieprzyć. Pozostawić na małym ogniu, aż do otrzymania pulchnej konsystencji. Bazylię posiekać i wrzucić do garnka na 5 min. przed końcem gotowania. Pomidorówkę polać oliwą z oliwek. Podawać na zimno lub ciepło.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pomidorówka - krem ze świeżych pomidorów (wegańska)Pomidorówka (wegańska) Zupa pomidorowa (ze świeżych pomidorów) (lakto-wege) Surówka z pomidorów i świeżego szpinaku (wegańska & RAW) Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska) Zupa-krem ze świeżych ogórków i ziemniaków (wegańska) Sałatka ze świeżego szpinaku z pomidorami i fetą (lakto-wege) Sos do spaghetti ze świeżych pomidorów (bez gotowania) (wegańska) Gulasz ze świeżych grzybów, papryki i pomidorów (wegańska) Sos pesto ze świeżych pomidorów i pistacji (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |