7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:1 kg mąki poznańskiej
20 dag cukru 1/2 szkl. oleju 5 dag drożdży mleko 4 jaja sól 10 dag dyni mielonej (pestek) 1 łyżka zarodków pszennych 1 łyżka kiełków pszenicy 1 łyżka mąki sojowej 2 łyżki otrąb Przygotowanie:Z kilku łyżek mąki, drożdży, ciepłego mleka i 1 łyżki cukru sporządzić rozczyn. Do wyrośniętego rozczynu dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia.
Ciasto uformować, włożyć do wysmarowanej olejem i wysypanej otrębami blaszki, upiec.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:sałatka z sucharków (bez ograniczeń)Chrupkie grzanki (sucharki) orzechowe (ovo-wege) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |