7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 jabłka
20 g owoców dzikiej róży 2 łyżki ziół: - kwiat czarnego bzu - kwiat lipy - liście malin - liście czarnej porzeczki - liście melisy miód [lub słód lub inne słodziszcze] Przygotowanie:Z jabłek i owoców dzikiej róży ugotować odwar. Do wrzącego odwaru wsypać zioła i pod przykryciem utrzymywać ok. 10 minut lub dłużej. Odcedzić, osłodzić do smaku.
Wskazówki i uwagi:Zioła można zaparzyć na noc, a pić w dniu następnym.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos chrzanowy z powidłami z dzikiej róży (wegańska)Napój pomarańczowo-jabłkowy (wegańska & RAW) Napój aroniowo-jabłkowy z miętą (wegańska) Orzeźwiający napój jabłkowy z kardamonem i imbirem (wegańska) Napój życia i młodości (z sokiem jabłkowym i morelami suszonymi) (lakto-wege) Herbatka z różą (wegańska) Mus z kiwi z różami ananasowymi (wegańska) Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Omlet ziołowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |