7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób12 porów (białe części)
sól cukier sos: 4 łyżki oleju sok z cytryny sól pieprz Przygotowanie:Przygotowane pory naciąć wzdłuż na 4 części, wypłukać. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej, osolonej i ocukrzonej wody, ugotować. Osączyć z wody, ułożyć na półmisku.
Sok z cytryny rozetrzeć z olejem, dodać sól i pieprz. Polać pory. Podawać na ciepło lub na zimno.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gotowane pory z sosem winegret z gorczycą (wegańska)Pory zapiekane w białym sosie (lakto-wege) Pory w sosie balsamicznym na zimno (wegańska) Surówka: kapusta z sosem winegret (wegańska & RAW) Sos winegret (vinegrait, vinaigrette) (wegańska) Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska) Balsamiczny sos winegret do sałat (wegańska) Sos do sałaty(-ki) z octem balsamicznym i czosnkiem (winegret) (wegańska) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |