7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób1 kg selerów
2 łyżki oleju do smażenia skórka i sok z cytryny sól pieprz cukier 1 łyżka mąki 1 szkl. mleka (zwykłego lub roślinnego) natka do posypania Przygotowanie:Selery ugotować, obrać, pokroić w paseczki, włożyć do rondla na olej, poddusić z przyprawami, zalać zawiesiną z mąki i mleka, zagotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Buraki duszone w mleku, z zasmażką i skórką cytryny (wegańska)Na upalne lato: woda aromatyzowana cytryną (wegańska & RAW) Sos chlebowy na mleku, aromatyzowany goździkami (lakto-wege) Serca karczochów gotowane (duszone) z plastrami cytryny (wegańska) Seler duszony z pomidorem (lakto-wege) Wykwintna kapusta duszona na mleku (wegańska) Marchewka duszona z selerem naciowym (wegańska) Owies duszony w mleku z kapustą i grzybami (wegańska) Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód) Lazania (lasagne) z marchewką duszoną z selerem oraz mnóstwem sera (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |