7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

50 dag marchwi
50 dag ziemniaków
sól
cukier
2 łyżki oleju
4 łyżki tartego sera żółtego
natka do posypania

Przygotowanie:

Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę lub w plasterki, oprószyć solą i cukrem, wymieszać z olejem, włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać niewielką ilością wody, posypać tartym serem i pod przykryciem dusić w piekarniku.

Pod koniec duszenia odkryć, zapiec. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

potrawa tania, ale bardzo smaczna. przygotowuje sie prosto. bardzo lubie ziemniaki, w każdej postaci, więc ten przepis mi pasuje, polecam wypróbować!
~tomelka 2006-05-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege)
Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege)
Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas