7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osób50 dag marchwi
50 dag ziemniaków sól cukier 2 łyżki oleju 4 łyżki tartego sera żółtego natka do posypania Przygotowanie:Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę lub w plasterki, oprószyć solą i cukrem, wymieszać z olejem, włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać niewielką ilością wody, posypać tartym serem i pod przykryciem dusić w piekarniku.
Pod koniec duszenia odkryć, zapiec. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege) Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Szparagi zapiekane pod żółtym serem (bez ograniczeń) Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege) Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege) Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem (lakto-wege) Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege) Zupa cebulowa zapiekana z tostami i żółtym serem (lakto-wege) Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~tomelka 2006-05-13 00:00:00.0