7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Puree z selera i ziemniaków z żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 duży seler
4 ziemniaki
3 łyżki oleju
1/2 szkl. mleka
3 łyżki tartego sera żółtego
sól
cukier
pieprz
natka do posypania

Przygotowanie:

Selera i ziemniaki ugotować w skórkach, odcedzić, ostudzić, obrać, przetrzeć lub zmiksować. Dodać olej, mleko, tarty ser, przyprawy, wymieszać, zagotować. Przed podaniem posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-08-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z selera z żółtym serem (bez ograniczeń)
Aligot - francuskie puree z żółtym serem (lakto-wege)
Puree ziemnaczane z kalafiorem zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Kotlety z selera przekładane żółtym serem (bez ograniczeń)
Marchew zapiekana z ziemniakami pod żółtym serem (lakto-wege)
Zapiekanka a'la musaka z ziemniakami, pieczarkami, papryką i żółtym serem (lakto-wege)
Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)
Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas