7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywamiPasztet wegetariański wymyśliłam sama i od 13 lat ciągle go piekę dla mojej mamy, która jest mięsożercą. Bardzo smakuje jej i całej rodzinie. Oczywiście jemy go na święta z chrzanem na zimno.
Średnia ocena:
[5.0
z 8 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [14]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 2 formy keksowe (30 cm długości)3 puszki odsączonej soi
600 g pieczarek 600 g mocno odciśniętej kwaszonej kapusty 350 g tofu 4 duże cebule 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera parę kulek ziela angielskiego liść laurowy 2 zwykłe bułki sos sojowy 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki przecieru pomidorowego gałka muszkatołowa pieprz papryka chilli jarzynka sól 0,5 szklanki mąki 4 łyżki oleju sojowego 2 łyżki tartej bułki do wysypania formy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska) Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami (wegańska) Krokiety z tofu i kapusty kiszonej (wegańska) Pasztet wigilijny - sojowy z tofu i suszonymi grzybami (ovo-wege) Farsz - soczewica, pieczarki, por, kapusta kiszona (wegańska) Kotlety z kaszy gryczanej, tofu i kapusty kiszonej (wegańska) Stir fry z zielonych warzyw z pieczarkami i tofu (wegańska) Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska) Pasztet z pieczarek (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~tario 2015-12-07 10:06:27.939