7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spolszczone warzywka po chińsku

Ten przpis przczytałem kiedyś w kuchni chińskiej tyle, że musiałem go spolszczyć, bo połowa produktów jest trudno dostępna na naszym rynku. I tak powstało to danie. Smacznego



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

ryż - szklanka lub 2 woreczki
2 marchewki
2 papryki
300 gram cukini, lub bakłarzanu
1 fenkuł

Sos:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wina białego
2 łyzki octu winnego lub jabłkowgo
szczypta pieprzu
1 łyżka nie czubata skrobi zimniaczanj

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko, a w tym czasie warzywa podsmażyć na patelni tak, żeby nie były za twarde ani za miękkie (al dente).
Sos: wymieszać wszystkie składniki w szklance.

Gdy warzywa będą dobre (wg uznania) dodać sos i wymieszać, dusić razem około 2 minut. Ryż wyłozyć na talerze i polać sosem.

Wskazówki i uwagi:

Sos przed wlaniem na patelnię z warzywami trzeba dobrze wymieszać, żeby się nie porobiły kluski ziemniaczane :)
Nadesłał(a) wighet, dnia: 2002-10-26 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

fenkuł to takie warzywo (notabene afrodyzjak i dobre na potencje :) o bulwiastym wygladzie, bialo i jasnozielonym kolorze i anyzkowym smaku. do kupienia w hipermarketach typu Auchan.
Rena 2003-09-10 00:00:00.0

no wszystko ekstra, tylko co to jest ten FENKUŁ?!
~zoinx 2003-09-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywka do maczania (lakto-wege)
Warzywka z curry (wegańska)
Soja po chińsku (wegańska+miód)
Ratatouille po chińsku (wegańska)
Sałatka warzywka mojego pomysłu :-) (bez ograniczeń)
Dressing do sałatki po chińsku (wegańska & RAW)
Mieszanka jarzynowa po chińsku (wegańska)
Fasolka po chińsku (wok) (wegańska)
Farsz do naleśników z tzw. warzyw po chińsku (z imbirem) (wegańska)
Soczewica po chińsku - z duszonymi warzywami na słodko i suszonymi śliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas