
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:250 g korzenia imbiru
1/4 l białego wina 1 kg cukru żelującego 2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:
Imbir obrać ze skórki. Skórkę gotować z winem 30 min. Pozostawić na noc do ostudzenia.
Następnego dnia przecedzić. Imbir zmiksować i gotować w winie 15 min. Dodać cukier i sok z cytryny. Ponownie doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia i przelać do słoików. Zakręcić i postawić do góry nogami żeby się zassało.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Irek Zablocki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ocet winny domowy (wegańska)Konfitura z pomarańczy (wegańska) Konfitura z jarzębiny (wegańska) Konfitura jabłkowa (wegańska) Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń) Agrestowe konfitury z ziołami (wegańska) Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) Konfitura bzowo-winogronowa (wegańska) Papierówki zapiekane z konfiturą (wegańska) Konfitura z płatków róż (wegańska & RAW) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |