7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g białych winogron
250 g owoców bzu czarnego
750 g cukru żelującego

Przygotowanie:

Owoce umyć i przebrać. Winogrona przepołowić i pozbawić pestek, duże podzielić na ćwiartki. Owoce razem z cukrem dokładnie wymieszać i pozostawić na noc.

Następnego dnia wszystko zagotować na silnym ogniu ciągle mieszając, a następnie gotować jeszcze 4 minuty tak by bulgotało.

Garnek zestawić z ognia i natychmiast przełożyć do słoików. Mocno zakręcić i postawić na przykrywkach (do góry nogami) do ostudzenia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Irek Zablocki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka winogronowa z jogurtem (lakto-wege)
Napój winogronowo-tymiankowy (wegańska & RAW)
Sałatka winogronowa z fetą i pieczarkami (lakto-wege)
Napój winogronowy "zimna kaczka" :))) (wegańska & RAW)
Konfitura z pomarańczy (wegańska)
Konfitura z jarzębiny (wegańska)
Konfitura jabłkowa (wegańska)
Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń)
Agrestowe konfitury z ziołami (wegańska)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas