
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g białych winogron
250 g owoców bzu czarnego 750 g cukru żelującego Przygotowanie:
Owoce umyć i przebrać. Winogrona przepołowić i pozbawić pestek, duże podzielić na ćwiartki. Owoce razem z cukrem dokładnie wymieszać i pozostawić na noc.
Następnego dnia wszystko zagotować na silnym ogniu ciągle mieszając, a następnie gotować jeszcze 4 minuty tak by bulgotało. Garnek zestawić z ognia i natychmiast przełożyć do słoików. Mocno zakręcić i postawić na przykrywkach (do góry nogami) do ostudzenia.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Irek Zablocki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka winogronowa z jogurtem (lakto-wege)Napój winogronowo-tymiankowy (wegańska & RAW) Sałatka winogronowa z fetą i pieczarkami (lakto-wege) Napój winogronowy "zimna kaczka" :))) (wegańska & RAW) Konfitura z pomarańczy (wegańska) Konfitura z jarzębiny (wegańska) Konfitura jabłkowa (wegańska) Omlet z konfiturą wiśniową (bez ograniczeń) Agrestowe konfitury z ziołami (wegańska) Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |