7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:dynia
kwaśne jabłka ew. sok z cytryny, cukier Przygotowanie:Dynię się obiera, wydłubuje miąższ. I ściera na tarce. Wrzuca do gara, zalewa odrobiną wody, i niech sobie pyrka na małym ogniu.
Jabłka też się obiera, i też wydłubuje środek, po czym kroi na jakieś mniejsze kawałki, bez różnicy, i tak się rozpadnie. Jabłka wrzuca się do dyni, można też poddusić w osobnym garnku i połączyć potem. To się dusi, i dusi. Aż wyjdzie ładna w miarę jednolita papka. Można ewentualnie dosmaczyć sokiem z cytryny lub cukrem, czy innym słodziszczem. Jak gotowe, to pakuje się jeszcze gorące do słoików i zakręca. Można pasteryzować, ale nie koniecznie.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska)Dżem morelowo-jabłkowy (wegańska) Dżem sierpniowy jabłkowo-mirabelkowy z imbirem (wegańska) Dżem mirabelkowy (wegańska) Ciasto dyniowe (wegańska) Dyniowa słodycz (wegańska) Farsz dyniowy (wegańska) Gnocchi dyniowe (wegańska) Idealny dżem malinowy (wegańska) Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
tylkokurczaki 2013-09-13 13:20:31.595