7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dżem dyniowo-jabłkowy

Średnia ocena: [4.777777777777778 z 9 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [12]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dynia
kwaśne jabłka
ew. sok z cytryny, cukier

Przygotowanie:

Dynię się obiera, wydłubuje miąższ. I ściera na tarce. Wrzuca do gara, zalewa odrobiną wody, i niech sobie pyrka na małym ogniu.

Jabłka też się obiera, i też wydłubuje środek, po czym kroi na jakieś mniejsze kawałki, bez różnicy, i tak się rozpadnie. Jabłka wrzuca się do dyni, można też poddusić w osobnym garnku i połączyć potem. To się dusi, i dusi. Aż wyjdzie ładna w miarę jednolita papka.

Można ewentualnie dosmaczyć sokiem z cytryny lub cukrem, czy innym słodziszczem. Jak gotowe, to pakuje się jeszcze gorące do słoików i zakręca. Można pasteryzować, ale nie koniecznie.
Nadesłał(a) Talka, dnia: 2002-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

Wspaniały! Troszkę zmodyfikowałam przepis, dodałam trochę startego imbiru i cynamon, a zamiast jabłek dałam gruszki ;) Pychota.
tylkokurczaki 2013-09-13 13:20:31.595

Bardzo przyjemnie napisany przepis :)
RudyRydz 2011-10-19 10:11:19.42

Dzięki;) już się nie mogę doczekać - to dla mojej córci
dudsi 2011-06-01 11:24:11.686

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska)
Dżem morelowo-jabłkowy (wegańska)
Dżem sierpniowy jabłkowo-mirabelkowy z imbirem (wegańska)
Dżem mirabelkowy (wegańska)
Ciasto dyniowe (wegańska)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Farsz dyniowy (wegańska)
Gnocchi dyniowe (wegańska)
Idealny dżem malinowy (wegańska)
Dżem wiśniowy niskosłodzony (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas