7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pizette presto - mini-pizze na cieście francuskimChrupiące i malutkie.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:2 rulony mrożonego ciasta francuskiego
1 jajko 200 g mozarelli 100 g ementalera po 1 strąku czerwonej i żółtej papryki 1 cebula 1 puszka puree z pomidorów (przecieru) 2 łyżki tymianku sól pieprz 1 łyżka oliwy Przygotowanie:Paprykę pokrój w szerokie paski, wypłucz, by nie zostały nasiona. Następnie opal ją nad ogniem (np. nad palnikiem kuchenki gazowej), zdejmij nożykiem skórkę i potnij paprykę na nieduże kawałki. Posiekaj cebulę. Wymieszaj puree z pomidorów z tymiankiem, solą i pieprzem.
Rozmrożone ciasto lekko rozwałkuj i wytnij szklanką krążki. Ubij jajko widelcem i posmaruj nim każdy krążek. Pokrój w paseczki mozarellę. Teraz rozsyp na każdym krążku cienką warstwę utartego ementalera. Przykryj go łyżeczką puree z pomidorów, udekoruj papryką, cebulą i kawałkami mozarelli. Piecz ok. 15 min. w temp. 200°C.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002 (przerobione na wege)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Szparagi w cieście francuskim (lakto-wege)Palmiery z gotowego ciasta francuskiego (lakto-wege) Słodkie poduszeczki z ciasta francuskiego (wegańska) Rolada ze szpinakiem w cieście francuskim (wegańska) Parówki sojowe w cieście francuskim (lakto-wege) Zapiekanka: ciasto francuskie ze szpinakiem (bez ograniczeń) Paszteciki francuskie (z gotowego ciasta francuskiego) z pieczarkami i serem (bez ograniczeń) Zapiekanka serowo-brokułowa na cieście francuskim (bez ograniczeń) Krumpirusza - czyli paszteciki z ciasta francuskiego z ziemniakami (wegańska) Paszteciki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |