7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Budyń waniliowy z migdałami

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1,5 szklanki mleka (zwykłego 2% lub roślinnego)
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 migdały
5-6 kropli esencji waniliowej

Przygotowanie:

Zagotować szklankę mleka. Pozostałym mlekiem rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlewać powoli do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać obrane i posiekane migdały oraz esencję waniliową. Gdy budyń zgęstnieje, zdjąć z ognia i rozlać do wypłukanych zimną wodą salaterek. Przyozdobić wg. uznania.
Nadesłał(a) Ferdynand, dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Budyń z tapioki (ovo-wege)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Budyń bananowy (bez ograniczeń)
Budyń z kalafiora (bez ograniczeń)
Budyń z jarmużu (bez ograniczeń)
Pascha waniliowa (bez ograniczeń)
Sos waniliowy (bez ograniczeń)
Babeczki waniliowe (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas