7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osób1,5 szklanki mleka (zwykłego 2% lub roślinnego)
czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 migdały 5-6 kropli esencji waniliowej Przygotowanie:Zagotować szklankę mleka. Pozostałym mlekiem rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlewać powoli do wrzącego mleka, cały czas mieszając. Dodać obrane i posiekane migdały oraz esencję waniliową. Gdy budyń zgęstnieje, zdjąć z ognia i rozlać do wypłukanych zimną wodą salaterek. Przyozdobić wg. uznania.
Nadesłał(a) Ferdynand,
dnia: 2000-08-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Budyń z tapioki (ovo-wege)budyń ze szpinaku (bez ograniczeń) Budyń bananowy (bez ograniczeń) Budyń z kalafiora (bez ograniczeń) Budyń z jarmużu (bez ograniczeń) Pascha waniliowa (bez ograniczeń) Sos waniliowy (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe (bez ograniczeń) Gofry waniliowe (bez ograniczeń) Budyń meklemburski z gruszkami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |