7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:6 ugotowanych kartofli (wyciśniętych przez praskę)
łyżka mąki kartoflanej 2 jajka 200 g suchego twarogu łyżeczka majeranku 100 g (6 łyżek) masła 100 g kwaśnej (6 łyżek) kwaśnej śmietany 3 łyżki mąki Przygotowanie:Ubić jedno jajko z solą i mąką ziemniaczaną. Dodać kartofle,
dobrze wymieszać. Zmieszać twaróg z jajkiem, majerankiem i solą. Formować placuszki z masy ziemniaczanej, nałożyć po łyżce twarogu i przykryć drugim plackiem, zlepić brzegi, obtoczyć w mące i smażyć na oleju z obu stron, aż się zrumienią i staną chrupkie. Podawać polane stopionym masłem i/lub kwaśną śmietaną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-11-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Konrad Brywczyński konrad@brywczynski.tk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tortilla (placki) (lakto-wege)Placki z kalarepki (ovo-wege) Kabaczkowe placki I (ovo-wege) Placek z jabłkami (wegańska) Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Placek ziemniaczany (wegańska) Placki z jabłkami (ovo-wege) Placki z amarantusa (bez ograniczeń) Placek makowy (bez ograniczeń) Placki z orkiszu (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |