
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pomidory - 5,5 kg
papryka ostra - 5 strączków papryka - 2 kg cukier - 3 łyżki stołowe sól czosnek - 5 główek olej - 1 łyżka stołowa Przygotowanie:
Pomidory pokroić na cząstki, do rondelka wlać łyżkę oleju i dusić pomidory na małym ogniu pod przykryciem przez pół godziny.
Następnie dodać drobno pokrojoną paprykę, oba gatunki; gotować to jeszcze przez 20 minut. Do zdjętej z ognia masy dodać cukier i sól, rozdrobniony czosnek, wymieszać, przełożyć do słoików i szczelnie zamknąć.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "EuGeniusz Dębski" z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Adżyka "Płomienne pozdrowienie" (wegańska)Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |