7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2.5 kg czerwonych pomidorów
1 kg marchwi 1 kg jabłek Antonówek lub innych byle kwaśnych 1 kg papryki czerwonej 300 gr czosnku 2 ostre papryczki 1 szkl. oleju 1 szkl. cukru 1 szkl. octu 9% 3 łyzki soli Przygotowanie:Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać te, co potrzebują obrania, z papryki wyjąć nasiona. Po tym wszystko zmielić w maszynce do mielenia.
Masę warzywną gotować, mieszając co jakiś czas, na niedużym ogniu 2 godziny, po czym dodać sól, cukier, ocet, papryczki i gotować jeszcze ok. 30 min. Gotową Adżikę wykładac do czystych i wyparzonych słoików.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis swojej mamy podała na pl.rec.kuchnia Bozenka z Wilna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Adżika 1 (wegańska)Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska) Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Piotr 2010-07-23 07:03:49.487