7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Salatet bataata

Herbatka: Salatet bataata to taki bliskowschodni przysmak (nie pamietam, czy to z kuchni marokanskiej, czy z libanskiej).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4-6 srednich ziemniakow salatkowych
garsc swiezych lisci miety
2 zabki czosnku
plaska lyzeczka soli
4 lyzki oliwy z oliwek extra verigne
4 lyzki octu winnego bialego

Przygotowanie:

Ziemniaki gotujemy w ubrankach do miekkosci - nastepnie lekko ochladzamy (ale powinny byc w srodku jeszcze lekko cieple), obieramy i kroimy w gruba kostke. Ziemniaki posypujemy drobno posiekanymi liscmi miety. Czosnek miazdzymy i rozcieramy z sola, dodajemy oliwe i ocet, mieszamy dobrze i polewamy sosem ziemniaki. Je sie to (o dziwo) nie schlodzone.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-11-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Herbatka z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas