7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pęczak z sosem pieczarkowym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1,5 szklanki ugotowanego pęczaku
40 dag pieczarek
1 mała cebula
kubek (150 ml) jogurtu naturalnego
1 łyżeczka mąki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Umyte i pokrojone pieczarki dusić z drobno posiekaną cebulą w żaroodpornym naczyniu. Gdy grzyby będą miękkie, dodać rozprowadzoną jogurtem mąkę, wymieszać i zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać z ugotowaną kaszą.
Nadesłał(a) Ferdynand, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)
Sos pieczarkowy z parmezanem (lakto-wege)
Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska)
Sos pieczarkowy z soczewicą (wegańska)
Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)
Orkisz z sosem pieczarkowym (wegańska)
Kasza pęczak z sosem fasolkowo-marchewkowym (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Kostka sojowa w sosie pieczarkowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas