7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:800 g ogórków
do 2 łyżek musztardy 1/3 szklanki oleju sojowego sok z cytryny lub zaprawa cytrynowa (tzw. cytrynka) sól pieprz cukier 4 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszka i estragon) majeranek szałwia bazylia Przygotowanie:Ogórki obrać, pokroić w kostkę, w przypadku grubych przeciąć i wydrążyć pestki z luźnym miąższem. Włożyć do wrzącej, osolonej wody, 3-4 minuty gotować, odcedzić.
Musztardę ucierać dolewając olej, dodać przyprawy. Ostudzone ogórki wymieszać z sosem i zieleniną.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Najlepsze ogórki w zalewie musztardowej (do słoików) (wegańska)Sos musztardowy (wegańska) Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska) Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege) Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem (lakto-wege) Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege) Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |