7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka duszona z kapustą pekińską i sezamem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa
kapusta pekińska
sezam
oliwa do smażenia
sos sojowy
ew. sól
ew. pieprz

Przygotowanie:

Fasolkę podgotować aż będzie prawie dobra. Sezam podprażyć na suchej patelni, przesypać do jakiejś miseczki.

Ugotowaną fasolkę wrzucić na patelnię z oliwą z oliwek. Dorzucić jeszcze pokrojoną w paseczki kapustę pekińską, obsmażyć je razem na ostrym ogniu, potem podlać sosem sojowym (ciemnym, nie grzybowym, tak ze dwie łyżki) i na końcu obsypać podprażanym sezamem. Ew. doprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu hmmm123 z pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska)
Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z jabłkiem i zasmażką (wegańska)
Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)
Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege)
Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń)
Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas