7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Powidła śliwkowe (bez cukru)

Powidła śliwkowe (bez cukru)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

potrzebne śliwki (najlepsze oczywiście węgierki dobrze dojrzałe)

Przygotowanie:

Co do powideł, to filozofia żadna, potrzebne śliwki (najlepsze oczywiście węgierki dobrze dojrzałe) i garnek co nie lubi się przypalać.

Wydrypione owoce do gara i tak je sobie gotujemy ze 3 dni (broń Boże 72 godziny!) w wolnych chwilach oczywiście mieszając drewnianą łychą. Jak się wróci z pracy, to włączyć, popyrka z godzinkę, potem, jak się jest w kuchni, np. wieczorem znowu z godzinkę i tak ze 2-3 dni. Jak już w garnku jest to, co by się chciało mieć w słoiku (konsystencja odpowiednia i smaczek), to koniec gotowania. Do słoików, zapasteryzować z 15 minut i mogą sobie stać ze dwa lata.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ircx.pl.polskavege, przepis nadesłała "Barbara"

Nowe komentarze:

a czy się nie zepsują bo przecież wszędzie się mówi ,że cukier zabezpiecza przed zepsuciem jak pasteryzujesz ile czasu bo też bym chciała z jabłek zrobić dżemik ale boje się że nie wyjdzie:(
patusiek16 2008-07-23 10:25:37.054

Najlepszy przepis na powidła :) Juz drugi rok robię :) Żałuję tylko, że nie mam takiego wielkiego gara, z tych, w których przeważnie gotuje się grochówkę na imprezach wojskowych ;)
~Liluch 2007-09-23 00:00:00.0

Podobne wg nazwy:

Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)
Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska)
Śliwkowe ciasto bez cukru (wegańska)
kanapki z powidłami śliwkowymi (wegańska)
Powidła węgierkowe (bez mieszania)! (wegańska)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)
Pyszna szarlotka bez cukru (wegańska)
Bezglutenowa szarlotka (bez cukru) (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)
Powidła z piekarnika - bez stania i mieszania (wegańska)
Ciasto pestkowo-daktylowe bez cukru (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas