7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Paella z bobem, fasolką szparagową i papryką
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1,25 litra rosołu z jarzyn (może być z kostki) lub miso rozmieszane z wodą
szczypta szafranu (ważne) 2 łyżki oliwy do smażenia 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki turmeric [czyli kurkumy] 1 i 1/2 łyżki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki cynamonu 2 szklanki (400 g) ryżu 200 g bobu (przepis wymaga bobu mrożonego, bo innego u nas nie ma, ale pewnie można świeży, byle był młody, co go można jeść z łupiną) 175 g zielonej fasolki 1 czerwona papryka 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki czarnych oliwek spora szczypta pieprzu Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa z bobem, tofu i szpinakiem (wegańska)Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege) Paella z tofu, ciecierzycą i papryką (wegańska) Paella wegetariańska z papryką i pieczarkami (zapiekana) (wegańska) Sałatka brokułowa z fasolką szparagową, papryką i warzywami konserwowymi (lakto-wege) Zielona soczewica z ryżem, papryką, kukurydza i fasolką szparagową (lakto-wege) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Fasolka szparagowa (weki) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Emu 2019-07-28 11:52:43.934