7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Groch z cebulą

ISIA: "Dobre na ciepło i na zimno."

Średnia ocena: [4.6 z 5 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki żółtego grochu w połówkach
pół kilo cebuli
pół szklanki oleju
sól
pieprz
majeranek (sporo)

Przygotowanie:

Groch zalać wodą i gotować, aż się prawie rozgotuje (nie solić).

Cebulę pokroić w półkrążki. W rondelku rozgrzać olej, usmażyć cebulę z majerankiem, doprawić solą i pieprzem, połączyć z gorącym grochem. I już :-) Smak musi się trochę przegryźć.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2002-12-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ISIA z pl.soc.wegetarianizm
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fajnie, wlasnie nie mialam pomyslu na obiad;) mniam.
~Silverka 2009-03-28 13:08:46.8

lepiej smakuje cebulka podsmażona na OLEJU RZEPAKOWYM a groch podgotowany i wyprażony i to podane razem bez majeranku a jednak smak specyficzny:)polecam do ziemniaków
~Ana 2004-09-24 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tortilla z farszem z grochu i cebuli (wegańska)
Groch z marchewką (wegańska)
Kapusta z grochem (wegańska)
Kotlety z grochu (wegańska)
Pasta z grochu (wegańska)
Pasztet z grochu (wegańska)
Pasta z grochu z pieczarkami (wegańska)
Groch studencki po bretońsku (wegańska)
Proste kotlety z grochu (wegańska)
Fasola z grochem i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas