7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka ryżowo-pieczarkowo-czosnkowa

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 torebki ryżu
sól
1 kg pieczarek
8 ząbków czosnku (czasami daję więcej)
2 pęczki koperku
szklanka majonezu wymieszanego z jogurtem

Przygotowanie:

Ryz gotujemy w osolonej wodzie. Obrane pieczarki drobno kroimy i gotujemy na wrzątku 5 minut lub podsmażamy na patelni (ja zawsze podsmażam). Czosnek rozgniatamy.

Ostudzone pieczarki mieszamy z ryżem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Całość mieszamy z sosem majonezowo-jogurtowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała: Dorota Orzeszak
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka ryżowa czosnkowa (ovo-wege)
Sałatka katharsis ;) ryżowa z fasolką szparagową i czosnkowym winegretem (wegańska)
Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń)
Zupa pieczarkowa zagęszczana bułką i mąką ryżową (lakto-wege)
Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska)
Sajgonki z nadzieniem ryżowo-pieczarkowo-warzywnym (wegańska)
Sałatka imprezowa (ryżowa) (bez ograniczeń)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas