7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:300 g marchewki
300 g pieczarek cebula sól pieprz masło 5 jajek dość dużo majonezu Przygotowanie:Marchew ugotować, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Pieczarki zetrzeć (również na dużych oczkach) i poddusić z posiekaną cebulką (troszkę surowej zostawić na później), solą i pieprzem na masełku, żeby odparował sok.
Jajka ugotować na twardo i posiekać drobno. Dodać troszkę posiekanej cebulki wg uznania i dość dużo majonezu. Wszystko wymieszać, posolić i szamać.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała: Monika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege)Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege) Sałatka pieczarkowa z serem, jajkami i groszkiem (bez ograniczeń) Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń) Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege) Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege) Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń) Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi) (wegańska) Sałatka ziemniaczana z jajkami i kukurydzą (ovo-wege) Sałatka z pieczarkami, jajkami i tofu (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |