7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pieczarki z dużym kapeluszem
cebulka
masło
ser rokpol

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, obrać, odciąć ogonki. Pokroić ogonki, cebulkę, podsmażyć na maśle, a następnie, jak nadzienie będzie
jeszcze gorące, wymieszać z serem rokpol.

Nałożyć nadzienie do kapeluszy, zawinąć w folię aluminiową, ale nie za szczelnie - muszą być otwory, żeby wilgoć mogła odparować. Włożyć na grilla lub do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Czas - minimum 10 min. Kapelusze powinny być miękkie, a nadzienie roztopione.

Wskazówki i uwagi:

Szczerze mówiąc nigdy nie liczyłam czasu - najpierw wypróbowałam tę przekąskę na grillu i organoleptycznie sprawdzałam czy nadaje się do zjedzenia.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a) @gi
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami (bez ograniczeń)
Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska)
Pieczone ziemniaki kminkowe z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas