7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1,5 kg marchwi
70 dkg pietruszki (korzeń) 70 dkg selera (korzeń) 30 dkg kapusty włoskiej 30 dkg porów 25 dkg cebuli 20 dkg natki pietruszki 20 dkg naci selera (opcjonalnie) 70 dkg soli Przygotowanie:Wszystko umyć. Warzywa korzeniowe zetrzeć na tarce o dużych oczkach, resztę pokroić. Warzywa wymieszać, nasolić, zostawić np. na noc, żeby puściły sok.
Rano ubić w czyste słoiki, po wierzchu można jeszcze posypać solą, szczelnie zakręcić. Nie pasteryzować. Wskazówki i uwagi:Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Używać w zimie do zup i sosów. Naturalnie potraw nie należy już solić.
Mich: "Całą zimę można trzymać w lodówce. Tylko mocno upchane w tych słoiczkach."
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu, który na pl.rec.kuchnia wysłała Krysiatop
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Leczo do słoików (wegańska)Kotlety z włoszczyzny (wegańska) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Antonówki w słoikach, na szarlotkę i nie tylko (wegańska) Sałatka z kapusty do słoików (wegańska) Sos hawajski do słoików (wegańska) Chutney imbirowy do słoików (wegańska) Ogórki chilli do słoików (wegańska) Sałatka z cukinii (do słoików) (wegańska) Kalafior marynowany (w słoikach) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |