7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasztet z pieczarekNajlepiej smakuje na gorąco, krojone jak klops z ziemniaczkami lub chrupiącą bułką (mniam). Po zastygnięciu można stosować jak pasztet do pieczywa. Daje się kroić w stosunkowo cienkie plasterki. Dodatkowa zaleta to prostota potrawy.
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: na małą brytfankę (do klopsu)ok. 60 dkg pieczarek
2 całe jajka 3 łyżki stołowe bułki tartej natka pietruszki 1/4 kostki tłuszczu (masło/margaryna) sól pieprz Przygotowanie:Pieczarki oczyścić, umyć i pozostawić do obeschnięcia, po czym zetrzeć na tarce do warzyw o dużych oczkach, dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać łyżką i przełożyć do brytfanki. Na wierzch położyć płatki tłuszczu.
Zapiekać około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni na złoty kolor. Wskazówki i uwagi:Pieczarki nie muszą być "pierwszego sortu", bo i tak są rozdrobnione.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-12-31 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał: grzybypodhala
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasztet sojowy z pieczarkami (ovo-wege)Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) Pasztet sojowy z cukinią i pieczarkami (wegańska) Pasztet wielkopostny z fasoli z puszki i pieczarek (ovo-wege) Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek) (ovo-wege) Pasztet z pieczarek, kaszy gryczanej i sezamu (wegańska) Pasztet z okary i otrębów pszennych z pieczarkami i pestkami (wegańska) Pasztet z grochu, pieczarek, ryżu i kaszy jaglanej (wegańska) Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska) Pasztet z fasoli lub soi z warzywami, pieczarkami i suszonymi grzybami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~fraulein 2006-03-26 00:00:00.0