7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa-krem z warzyw śnieżnychPrzepis Magdaleny Gessler przygotowany na przyjęcie angielskiej Księżniczki Anny.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:0,5 kg białych części porów
3 ziemniaki 3 korzenie białej pietruszki 1 seler 100 g masła 1 l rosołu 0,5 l kremówki 30 % sól cukier biały pieprz sok z cytryny Przygotowanie:Jarzyny obrać, pokroić, udusić na maśle. Następnie przetrzeć przez sito, dodać rosół oraz połowę kremówki, gotować przez 5 min., doprawić, odstawić. Ubić resztę kremówki i udekorować zupę-krem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcja Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "KOBIETA I ŻYCIE", 1992, seria "Poradnik PANI"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem ziemniaczana z zieleniną (zielonymi warzywami) (lakto-wege)Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska) Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska) Krem z warzyw (wegańska) Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Zupa-krem z pokrzywy (wegańska) Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń) Zupa-krem z jarmużu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |