7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z warzyw śnieżnych

Przepis Magdaleny Gessler przygotowany na przyjęcie angielskiej Księżniczki Anny.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg białych części porów
3 ziemniaki
3 korzenie białej pietruszki
1 seler
100 g masła
1 l rosołu
0,5 l kremówki 30 %
sól
cukier
biały pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Jarzyny obrać, pokroić, udusić na maśle. Następnie przetrzeć przez sito, dodać rosół oraz połowę kremówki, gotować przez 5 min., doprawić, odstawić. Ubić resztę kremówki i udekorować zupę-krem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Scenariusze przyjęć" - pod redakcja Alicji Filochowskiej-Pietrzyk, Dziennikarska Spółdzielnia Wydawnicza "KOBIETA I ŻYCIE", 1992, seria "Poradnik PANI"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem ziemniaczana z zieleniną (zielonymi warzywami) (lakto-wege)
Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska)
Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska)
Krem z warzyw (wegańska)
Zupa-krem z melisy (lakto-wege)
Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege)
Zupa krem warzywna (lakto-wege)
Zupa-krem z pokrzywy (wegańska)
Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń)
Zupa-krem z jarmużu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas