
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasolka szparagowa na sposób chińskiZielona fasolka szparagowa jest popularnym warzywem w Chinach.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 garście fasolki szparagowej
1 łyżka oleju do smażenia 1/4 łyżeczki oleju sezamowego (rafinowanego) 1/2 ząbka czosnku 1/2 łyżeczki sezamu do posypania 1/2 łyżki sosu sojowego + ugotowany ryż Przygotowanie:
Rozgrzać oleje w woku, na to rzucić umytą, osuszoną fasolkę, w całości. Szybko mieszając smażyć 3 minuty. Posypać drobno posiekanym czosnkiem, smażyć minutę. Powinna być twardawa, chrupiąca, nie miękka.
Podać na ryżu, posypać ziarnem sezamowym. Pokropić sosem sojowym do smaku.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-01-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka na sposób chiński - prosty lub wykwintny (wegańska)Tofu z warzywami 5 smaków (na sposób chiński) (wegańska) Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege) Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege) Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege) Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska) Fasolka szparagowa (weki) (wegańska) Fasolka na sposób toskański (jak po bretońsku, ale vegan) (wegańska) Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege) Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
lilidu 2013-08-02 11:27:46.065