7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grillowane/ smażone szparagi

Szparagi są bardzo dobre. Występują w dwóch wariantach: białe i zielone. Najlepiej jest wybierać młode, proste pędy o zwartym wierzchołku. Szparagi zielone są bardziej delikatne niż białe.
A najlepsze są proste przepisy na ich przygotowanie.




Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 kg zielonych szparagów (miękkich, młodych)
3-4 łyżki dobrej oliwy z oliwek
sól
pieprz

Przygotowanie:

Obcinamy końce szparagów. Myjemy, suszymy (np. na ręczniku papierowym). Rozgrzewamy oliwę na patelni, kładziemy szparagi i grillujemy je ok. 5 minut. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

Podajemy natychmiast po grillowaniu.
Nadesłał(a) ~Ewa, dnia: 2003-01-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: podpatrzone u znajomych
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szaszłyki "tradycyjne" z kotletami sojowymi (smażone lub grillowane) (wegańska)
Szparagi au naturel (smażone solo lub z pomidorkami) (wegańska)
Grzanki (grillowane) (wegańska)
Pieczarki grillowane (wegańska)
Grillowane roladki z cukini (wegańska)
Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska)
Grillowane roladki z bakłażana i z cukinii (lakto-wege)
Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska)
Banany grillowane o rozmarynowym aromacie (wegańska)
Smażone kasztany (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas