7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób350 g cebuli
50-100 g ryżu ugotowanego na sypko 8 łyżeczek mąki sól pół łyżeczki cukru 2 łyżeczki oleju arachidowego sos: 250 g młodych, zielonych cebulek 375 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki ketchupu 1,5 łyżeczki oliwy 1/4 łyżeczki białego pieprzu Przygotowanie:Ciasto: cebulę pokroić w kosteczkę, dodać pozostałe składniki i 125 ml wody, wymieszać. Smażyć jak normalne naleśniki.
Sos: cebulki pokroić w długie paseczki, dodać pozostałe składniki, wymieszać i polewać naleśniki. Smacznego!
Nadesłał(a) ~Ewa,
dnia: 2003-01-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis od mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron ryżowy z warzywami w sosie na mleku migdałowym i oleju kokosowym (wegańska)Śmietana kokosowo-ryżowa (wegańska) Sos cebulowy z kminkiem (wegańska) Sos cebulowy gładki (wegańska) Sos cebulowy z zieleniną (wegańska) Kokosowe naleśniki (wegańska) Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska) Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska) Placek (paj) cebulowo-serowy (bez ograniczeń) Naleśniki ryżowe (bezglutenowe) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |