7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zielone warzywa duszone z makaronemPotrawa powstała w wyniku kombinowania co zrobić z makaronem pozostałym z wczorajszego spaghetti, więc osobiście proponuję ją właśnie w takich przypadkach.
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:makaron
brukselka brokuły groszek zielona papryka cebula marchewka (wiem, wiem, nie jest zielona, ale zdrowa :)) czosnek sos sojowy sól pieprz Przygotowanie:Makaron ugotować. Brukselkę pokroić w ćwiartki, brokuły jak kto lubi (ja osobiście kroję również łodygę - w kostkę), paprykę w kostkę, cebulę w piórka. Marchewkę zetrzeć na tarce w grubsze paski. Czosnek posiekać.
Wszystko oprócz papryki poddusić na patelni wraz z groszkiem i dużą ilością pieprzu, solą i sosem sojowym. W ostatniej fazie dodać do reszty makaron i paprykę. Podsmażyć na patelni aż wszystko będzie ciepłe. Wskazówki i uwagi:Paprykę dodaję na końcu ponieważ lubię, gdy jest chrupiąca. Jeśli ktoś woli ją w innej formie, to nie widzę przeciwwskazań żeby dodać ją na wcześniejszym etapie gotowania.
Nadesłał(a) A_M von Siurowie,
dnia: 2003-01-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Warzywa duszone ze śmietaną do makaronu (lakto-wege)Zielone warzywa jednogarnkowe (wegańska) Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska) Duszone warzywa z ciecierzycą i jogurtem (lakto-wege) Duszone warzywa w zapiekanej bułce (wegańska) Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska) Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska) Zielone wyspy smaku - makaron z aromatycznymi krążkami pora i szpinakiem (wegańska) Warzywa z woka (wegańska) Pieczone letnie warzywa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |