7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Brokuły z kapustą pekińską i pieczonym tofuPodawać z ryżem (najlepiej nieoczyszczanym), makaronem lub grilowaną polentą.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 nieduża, drobno posiekana cebula 2 szkl. różyczek brokuła 3-4 szkl. cienko posiekanej kapusty pekińskiej 100g pieczonego tofu, pociętego w kostkę (o krawędzi mniej więcej 1cm) 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 2-3 łyżeczki sosu sojowego (w oryginalnym przepisie polecany sos o niskiej zawartości sodu) Przygotowanie:Rozgrzać oliwę w dużej, nieprzywierającej patelni. dodać cebulę i smażyć 2-3 minuty na dużym ogniu często mieszając.
dodać brokuły i kapustę pekińską, smażyć kolejne 2 minuty ciągle mieszając. Dodać 2 łyżki wody, tofu, pieprz i sos sojowy, zamieszać, przykryć i smażyć jeszcze ok.3 minuty - aż brokuły i kapusta zmiękną, a tofu będzie w środku ciepłe.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2003-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Healthy Eating for Life for Women" Kris Kieswer
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Smażone brokuły z kapustą pekińską (wegańska)Smażona kapusta pekińska z tofu (wegańska) Brokuły z tofu-fetą (wegańska) Pieczone tofu (wegańska) Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Kapusta pekińska duszona z marchewką (wegańska) Kapusta pekińska duszona z winem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
super :)
agnmid 2011-05-17 00:46:24.364