7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: na 4 burgery1/2 szkl. zmielonych migdałów
1/2 szkl. zmielonych ziaren słonecznika 1 marchewka 1 łodyga selera naciowego 1/2 szkl. drobno posiekanej cebuli 1 łyżka mąki sojowej lub inny zamiennik jednego jajka 1 łyżka oleju (w oryginalnym przepisie polecany jest olej zimnotłoczony) 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżeczka majeranku czosnek mielony czarny pieprz Przygotowanie:Nagrzać piekarnik do 180°C.
Zmielić migdały i słonecznik w młynku do kawy lub blenderem, marchewkę utrzeć, inne warzywa drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać, uformować 4 burgery. Piec 15 minut z każdej strony na natłuszczonym papierze do pieczenia.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2003-01-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Vegetarian Cooking for People with Allergies" Raphael Rettner
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Burgery orzechowo-sojowe (ovo-wege)Chlebek orzechowo-warzywny (bez ograniczeń) Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowego (wegańska) Burger wegetariański orzechowo-słonecznikowy (z sosem keczupowo-jogurtowym) (wegańska) ToFu-Burgery (ovo-wege) Dyńkowe burgery (wegańska) Burgery z buraków (wegańska) Pasta słonecznikowa (wegańska) Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) Mleko słonecznikowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |