7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:40 dag fasoli białej
pół szklanki mleka cebula olej do smażenia jajka sól pieprz panierka: mąka jajka otręby Przygotowanie:Namoczoną na noc w przegotowanej i zimnej wodzie fasolę gotujemy z dodatkiem gorącego mleka. Cebulę kroimy i lekko rumienimy na oleju. Połowę fasoli mielimy w maszynce i mieszamy z cebulą, resztę fasoli łączymy z jajkiem, solą i pieprzem.
Na stolnicę wysypujemy mąkę, wykładamy masę i formujemy gruby wałek, który kroimy na kawałki o grubości 3 cm. Każdą część wyrabiamy nożem w mące na okrągłe kotlety. Smarujemy rozbitym jajkiem, posypujemy otrębami i smażymy na silnie rozgrzanym oleju z obydwu stron na jasnozłoty kolor.
Nadesłał(a) Renata,
dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z warzyw gotowanych (ovo-wege)Kotlety z soi i gotowanych jajek (ovo-wege) Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege) Banany gotowane w mleku kokosowym, z posypką (wegańska) Kotlety z fasoli z majerankiem (ovo-wege) Kotlety ze strączkowych (bez ich gotowania) z warzywami (wegańska) Kotlety z gotowanych jarzyn - kapusty i włoszczyzny (wegańska) Szybkie kotlety z białej fasolki (wegańska) Kotlety z soczewicy, fasoli i ryżu (wegańska) Kotlety z fasoli, kaszy i brokułów (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Grażynka 2004-01-04 00:00:00.0