7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Sos żurawinowyKrysia Thompson: "Dobre do sera i innych rzeczy (zdaje mi się, że ludzie jedzą brie albo camembert z borówkami), może i do orzechowego klopsa też pasuje..."
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:żurawiny
suszone owoce - najlepiej mieszanka egzotyczna minus kokos plus rodzynki, czyli np. może to być suszona papaja, ananas, morele i rodzynki, ale wystarczą też same morele i rodzynki sok pomarańczowy - trochę, żeby się nie przypalało cukier (można zastąpić np. fruktozą lub słodem) - do smaku rozmaryn Przygotowanie:Do garnka wrzuć wszystko (rozmaryn albo w listkach albo całą gałązkę, którą się potem wyjmuje). Duś aż borówki się rozlecą, susz zmięknie, cukier rozpuści, a wszystko nabierze przepięknego kolorku.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-01-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis podesłała mi Krysia Thompson
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos żurawinowy z jabłkiem (wegańska)Dżem żurawinowo-jabłkowy (wegańska) Chutney żurawinowo-pomarańczowy na surowo (wegańska) Sos pesto (lakto-wege) Sos ziołowy 1 (lakto-wege) Sos szalotkowy (lakto-wege) Sos tatarski (bez ograniczeń) Sos 8 jarzyn (wegańska) Sos waniliowy (bez ograniczeń) Sos kawowy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |