
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 jarmuż (6-8 szkl. posiekanego)
1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 2-3 ząbki czosnku 1/4 szkl. wody Przygotowanie:Jarmuż umyć, odciąć liście od łodygi, poszatkować w paski.
Czosnek zmiażdżyć. Wszystkie składniki poza jarmużem wymieszać, wrzucić do garnka i gotować na dużym ogniu ok. pół minuty. Zmniejszyć nieco ogień i dodać jarmuż, zamieszać. Gotować pod przykryciem często mieszając, aż zmięknie, ok. 5 minut. Wskazówki i uwagi:Zamiast jarmużu można użyć kapusty liściastej (collard greens) - o gładkich, luźno ułożonych liściach, a nie zbitych jak w zwykłej kapuście. Osobiście w życiu jej nie jadłam i pewnie nawet nie widziałam.
![]() Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Healthy Eating for Life for Children", Amy Lanou
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() patrycccja 2014-11-09 19:59:19.761 ![]() z góry dziękuję i pozdrawiam :) cekJacekJa 2014-11-09 11:29:58.606 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Dodatek: jarmuż duszony z pieczarkami (wegańska)Buraki aromatyczne, duszone z czosnkiem, koperkiem i gozdzikami (lakto-wege) Jarmuż z bakaliami (wegańska) Sałatka chińska z aromatycznego, imbirowo-czosnkowego ryżu i kapusty pekińskiej (ovo-wege) Jarmuż zasmażany ze śmietaną (lakto-wege) Ogórki w zalewie curry (wegańska) Jarmuż z makaronem i tofu (wegańska) Zapiekanka z ziemniaków w zalewie śmietanowej (lakto-wege) Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali (wegańska) Ogórki po meksykańsku - krótko "marynowane" w zalewie chili (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~ANNA 2021-08-24 22:04:10.193