7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Zupa z soczewicy z pomidorami i koperkiem, doprawiona gałką muszkatołową
Średnia ocena:
[4.8125
z 16 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [5]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 8 osóbszklanka soczewicy
cebula 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki oliwy z oliwek (do smażenia) 5 pomidorów lub mała puszka pomidorów w zalewie 2,5 l wody pęczek posiekanego koperku oregano gałka muszkatołowa sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska) Zupa z brązowej soczewicy z ziemniakami, pomidorami, gałką i tabasco (wegańska) Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska) Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege) Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (bez ograniczeń) Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege) Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska) Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Uwielbiam soczewicę, ale chyba bardziej mi smakuje w postaci kotletów. Zupka całkiem przyzwoita. Ciekawe połączenie koperku z oregano.
drevni_kocur 2015-01-05 19:27:16.303