7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Marynowany imbir (gari) do sushi i innych dań kuchni japońskiejMarynowany imbir ma dość ostry smak. Pełni rolę "oczyszczacza" kubków smakowych. Zjadany pomiędzy kawałkami sushi pozwala w pełni poczuć smak każdego kęsa.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g imbiru
1/2 l wody mała garść soli gruboziarnistej sok z 1 cytryny marynata: 200 ml octu cydrowego lub ryżowego 300 ml sake łyżeczka soli łyżka cukru Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Daikon gari - biała rzodkiew a'la imbir gari (dodatek do sushi) (wegańska & RAW)Sushi nasze ulubione - z awokado, marynowaną białą rzodkwią i papryką (wegańska) Sushi (wegańska) Surówka z Bombaju - paprykowo-pomidorowa z imbirem, chili i innymi aromatycznymi przyprawami (wegańska & RAW) ciasto japońskie (ovo-wege) "Sushi" z cukinii (wegańska) Nigiri sushi (wegańska) Dango - tradycyjny japoński deser (wegańska) Kasza mazurska do sushi (wegańska) Ciasteczka gryczano-jaglane wg. kuchni pięciu przemian (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |